Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: زیارت بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) برای کشور درآمد ایجاد کرده و موجب ایجاد اشتغال برای هم‌وطنان در سایر شهرها شده و ظرفیت‌های گردشگری کشور را افزایش داده است.

علی‌اصغر مونسان با حضور در حرم مطهر رضوی با اعلام این خبر اظهار کرد: وجود امام رضا(ع) برای کشور خیر و برکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران از برکات معنوی و مادی علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) برخوردار شده است. زائران زیادی سالیانه به کشور آمده و برای زیارت حرم امام هشتم(ع) به مشهد تشریف می‌آورند. زیارت برای کشور و جمهوری اسلامی یک موضوع بزرگ فرهنگی محسوب می‌شود که در کنار آن برای ایران و مشهد مقدس برکات زیادی به همراه داشته. ما نیز تلاش کردیم از این ظرفیت بهره‌مند شده و این بهره را به حداکثر برسانیم.

وی با اشاره به دیدارش با حجت‌الاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: در این دیدار اعلام کردیم که وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تلاش دارد که از این ظرفیت به صورت کامل بهره‌برداری فرهنگی و اقتصادی داشته باشد.

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: خوشحالیم که زائران در کنار زیارت با امکاناتی از قبیل بیمارستان‌های بسیار پیشرفته و ظرفیت‌های درمانی و بهداشتی که در این مجموعه و کشور که آستان قدس در مشهد فراهم کرده، اقدامات درمانی را در کنار زیارت انجام دهند.

مونسان تاکید کرد: این موضوع باعث به وجود آمدن ظرفیت‌های فرهنگی می‌شود که ایجاد موجب خاطره‌ای خوش از جمهوری اسلامی در ذهن زائران می‌شود. زائران در کنار گذراندن امورات درمانی خود از وجود امام رضا(ع) برای شفا و بهبودی خود نیز بهره می‌برند. زائران در ادامه و پس از زیارت حرم مطهر حضرت رضا(ع) به شهرهای مختلف سفر کرده ظرفیت بزرگی برای گردشگری خارجی ایران ایجاد کرده است.

 وی خاطرنشان کرد: زیارت برای کشور درآمد ایجاد کرده و موجب ایجاد اشتغال برای هم‌وطنان ما در سایر شهرها نیز شده است. مجموعه این عوامل نشان می‌دهد که مشهد برای ما کانون فرهنگی و زیارتی است و ما برای توسعه گردشگری از آن بهره می‌بریم.

کمک‌های دوجانبه وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با آستان‌قدس رضوی

همچنین مونسان در حاشیه بازدید از موزه‌های آستان‌قدس رضوی افزود: آستان قدس رضوی درتعامل با وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، به ویژه در بخش موزه‌ای از ظرفیت پژوهشگاه استفاده خواهد کرد و ما نیز از ظرفیت‌های آستان قدس بهره‌مند خواهیم شد. موزه‌های آستان قدس غنای بسیار بالایی دارد که از وجود امام هشتم(ع) این ظرفیت ایجاد شده است. همکاران آستان ‌قدس رضوی به خوبی فضای زیبایی با امکانات مناسب و نگهداشت خوب در موزه‌های آستان قدس فراهم کرده‌اند.

وی با بیان این‌که باید تعاملات را بیشتر کنیم، گفت: ظرفیت‌های بسیارخوبی در وزارت‌خانه و آستان قدس وجود دارد که می‌توانیم نقاط کمبود یکدیگر را پوشش دهیم. موزه‌های آستان‌قدس رضوی از ظرفیت‌های کشور و جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. هماهنگی میان وزارت‌خانه و آستان قدس ‌موجب هم‌افزایی و ارتقاء بیشتر موزه‌های کشور خواهد شد. امیدواریم این بازدید سرآغاز همکاری‌های خوبی در این زمینه باشد.

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: فضا، محیط و امکانات موزه‌های آستان‌قدس رضوی به قدری خوب است که می‌توانیم در جهت برقراری ارتباط میان موزه‌های آستان ‌قدس با موزه‌های جهان به ویژه با موزه‌های اسلامی در کشورهای مختلف، کمک کنیم. تاریخ، امکانات و اشیاء بسیار خوبی در موزه آستان قدس وجود دارد که حقانیت موزه‌های ایران را نشان می‌دهد. در برخی کشورها ادعاهایی درباره برخی اقلام مطرح می‌شود که واقعی نیست، اما در این مکان ادعاها واقعی و مستند هستند.

بر اساس گزارش‌ روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، مونسان تصریح کرد: تعاملات بین موزه‌ای با کشورهای جهان به ویژه کشورهای اسلامی می‌تواند موجب انتقال تجربه شود. هم‌چنین می‌توانیم نمایشگاه‌های متقابل یا مشترک برگزار کنیم. در وزارت‌خانه با کشورهای اروپایی در این زمینه اقداماتی انجام داده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آستان قدس رضوی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی حرم مطهر رضوي اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی موزه آستان قدس رضوی توسعه گردشگري گردشگری و صنایع دستی موزه های آستان قدس آستان قدس رضوی برای کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۷۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی رئیس پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد در اولین نشست میز‌های تخصصی سند ملی زیارت گفت: با توجه به اینکه تصمیم‌گیری‌ها کمتر براساس داده‌ها صورت می‌گیرد در تلاش هستیم تا تمامی داده‌های ثبتی، افکارسنجی و رفتارسنجی را در مرکز ملی داده‌های زیارت پوشش داده تا به مدیران در امر زیارت برای تصمیم‌گیری‌های کلان کمک شود.
حسین افخمی روحانی در خصوص تاسیس مرکز ملی داده‌های زیارت افزود: با توجه به اهمیت مسئله زائر و زیارت و ضرورت سیاست‌گذاری و راهبری دقیق و هوشمندانه، لازم است که در زمینه حکمرانی توجه و اهتمام بیشتری به مسئله زیارت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مرکز ملی داده‌های زیارت مصوبه کارگروه ملی زیارت کشور است و در اسفندماه ۱۴۰۱ نیز مصوب شد، اضافه کرد: طی مصوبه‌ای که در زمینه این کارگروه ملی مطرح شد قرار است این مرکز در پژوهشکده زیارت دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یک فعالیت پژوهشی دانشگاهی مستقر شود تا بررسی و تحلیل داده‌های زیارت در این مرکز صورت گیرد.
رئیس پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: سال گذشته یک فرآیند اجرایی و ساختاری در این خصوص طی شد که در اجرای این طرح ابتدا به صورت آزمایشی در استان و سپس در سطح کشور نیز انجام می‌شود تا تصمیم‌گیری در حوزه زیارت مبتنی بر داده‌ها باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه تصمیم‌گیری‌ها کمتر براساس داده‌ها صورت می‌گرفت در تلاش هستیم تا تمامی داده‌های ثبتی، افکارسنجی و رفتارسنجی را در این مرکز پوشش دهیم تا به مدیران در امر زیارت برای تصمیم‌گیری‌های کلان کمک شود.
افخمی روحانی گفت: مصوبات کارگروه ملی زیارت به منزله مصوبات هیات وزیران است و این فرصت خوبی است تا بتوانیم جریان خدمت‌رسانی به زائران را به صورت کمی و کیفی نیز ارتقا دهیم. جمع‌آوری اطلاعات آماری، بخشی از هدف راه‌اندازی مرکز داده‌های زیارت است و ما به دنبال جمع‌آوری و ثبت تمامی اطلاعات و تحلیل‌های آماری مربوط به زیارت هستیم تا بتوانیم گزارش، تحلیل و طراحی مناسبی برای مسائل مختلف زیارت نیز داشته باشیم.

رئیس پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد افزود: تمامی دستگاه‌ها باید حمایت‌های خود را داشته باشند تا تمامی داده‌ها برای تصمیم‌گیری‌های کلان جمع‌آوری شود، چراکه زیارت به عنوان یک پیشران فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در استان و کشور محسوب می‌شود و لازمه آن این است که تمامی ارگان‌های مربوطه مشارکت خود را در این زمینه به کار گیرند.

دیگر خبرها

  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • حال و هوای حرم مطهر رضوی در چهارشنبه زیارتی
  • افتتاح نخستین کانون بازنشستگان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد