Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی ارتباط فرهنگی میان موزه‌ها می‌تواند یکی از مهمترین راه‌هایی باشد که می‌توان از رهگذر آن به بررسی و شناخت فرهنگ‌ها پرداخت و موزه‌ها را از سکون و رکود خارج کرده و آن‌ها را غنی ساخت. چه خوب است هر از گاهی آثار موزه‌های مختلف کشور نزد یکدیگر به امانت گذاشته شود و این کار باید تا جایی ادامه پیدا کند که به صورت چرخه تبادلات فرهنگی موزه درآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موزه پاکستان

موزه پاکستان در محل کنسولگری پاکستان در مشهد و به همت سرکنسول پاکستان «آقای محمود بخاری» و با مشارکت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در بهمن ‌ماه سال ۱۳۹۷ و همزمان با سال‌روز تولد محمدعلی جناح، بنیان‌گذار کشور پاکستان افتتاح شده است.

پاکستان در گذشته جزء حوزه جغرافیایی خراسان بزرگ محسوب می‌شده است و هدف از ایجاد این موزه، گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی بیشتر پاکستان با ایران است. این موزه با حضور مقامات خارجی و داخلی از جمله سفیر پاکستان در ایران و تعدادی از سرکنسول‌های مستقر در مشهد مانند سرکنسول ترکیه، افغانستان، عراق، ترکمنستان و همچنین تعدادی از مقامات ایرانی به بهره‌برداری رسید.

در این موزه که در بخشی از ساختمان کنسولگری ایجاد شده، وسایل مربوط به دستگاه‌های قدیمی تایپ، ظروف آشپزخانه و پذیرایی، وسایل روشنایی، اسناد، عکس و تصاویر مربوط به پاکستان و شخصیت‌های و مقامات پاکستانی و مراسم برگزارشده در کنسولگری و در چوبی قدیمی کنسولگری به نمایش درآمده است. این موزه قرار است در آینده توسعه پیدا کند و در آن بیشتر به معرفی تاریخ، تمدن و هنر پاکستان پرداخته شود.

موزه راه‌آهن مشهد

نخستین موزه و باغ‌موزه ریلی راه‌آهن مشهد در یک سالن ویژه نمایش و در سایت جداگانه‌ای به متراژ ۱۰۰۰ مترمربع، در فضای باز و به همت راه‌آهن مشهد در سال‌ ۱۳۹۶ افتتاح شده و به بهره‌برداری رسیده است.

در بخش سالنی موزه، ۳۰۰ قطعه تجهیزات ریلی، وسایل مأموران راه‌آهن، قطعات و وسایل مربوط به قطارها، انواع تلفن‌های ارتباطی، پنکه‌های چدنی، انواع صفحه‌ کلید ورود اطلاعات، پلاک‌های راه‌آهن، ماشین‌های تحریر، تجهیزات موتورهای لوکوموتیو و انواع فانوس سوزن‌بانی در دو طبقه به نمایش گذاشته شده است. همچنین در بخش سایت و باغ‌موزه، تعدادی لوکوموتیو کشنده‌های ریلی در معرض دید عموم قرار گرفته است.

۹۰ سال از آغاز ساخت خط آهن در ایران می‌گذرد و از مجموع ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع خطوط ریلی کشور، سهم خراسان رضوی معادل ۱۲ درصد از کل کشور و به میزان ۱۵۰۰ کیلومترمربع است. خراسان رضوی بیشترین سهم و رتبه اول جابه‌جایی مسافر در ناوگان ریلی کشور را دارد. این موزه همه‌روزه و به صورت رایگان پذیرای عموم علاقه‌مندان است.

موزه جانورشناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد

موزه جانورشناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۴۸ تأسیس شده است. این موزه، بخشی از گروه زیست‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد به شمار می‌رود. در این موزه، حوزه وسیع جانوران، از بندپایان گرفته تا مهره‌داران جمع‌آوری شده است. تعداد زیادی از نمونه‌های تاکسیدرمی‌ شده نظیر جمجمه و اسکلت جانوران و پوست آن‌هابه نمایش درآمده است و اسلایدهایی از بافت‌ها و نمونه‌های نگهداری‌شده در مایعات و انواع جانوران از دیگر آثار به نمایش درآمده در این موزه هستند.

در این موزه ۱۰۰۰ گونه جانوری و ۳۰ هزار نمونه با رویکرد بیوسیستماتیک جانوری گونه‌های پرنده‌ویسان، پستان‌دارویسان، دوزیست‌ویسان، خزنده‌ویسان و ماهیان ایران به نمایش گذاشته شده است. علاوه بر نمایش انواع جانوران در این موزه، هدف آموزش و معرفی این گونه‌ها برای دانشجویان و دانش‌آموزان نیز دنبال می‌شود، بنابراین در کنار آن‌ها امکانات آموزشی مناسب نیز فراهم شده است.

منبع:

پهلوان، مهرآسا؛ ۱۳۹۸؛ کتاب موزه‌ها و مجموعه‌داران خراسان رضوی؛ انتشارات درج سخن

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موزه موزه گردی مجازی فرهنگ موزه گردی موزه های خراسان رضوی گردشگری مجازی خراسان رضوی موزه ها راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است

دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در آیین پایانی صد و سی و یکمین همایش توانمندسازی استادان دروس عقیدتی سیاسی، معارف و قرآن آجا در مشهد گفت: با نفوذ فرهنگ استکباری نمی‌توانیم تصمیم گیران و تصمیم‌سازانی برای آینده تربیت کنیم که بتواند با جنگ نرم و سیاست استکبار مبارزه کند.

وی بیان کرد: امروز دشمن به دنبال تاثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: اکنون در مرحله استعمار فرانو قرار داریم که تاثیرگذاری بر افکار از طریق شبکه‌های ارتباطی و تسلط بر مغز نسل آینده‌ساز صورت می‌گیرد، جهاد تبیین در شرایط کنونی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی ادامه داد: دشمن در استعمار کهن لشکرکشی داشت و استعمار نو با حاکمان دست نشانده به اهداف خود می‌رسید. در استعمار فرانو، دشمن می‌خواهد عقاید، باور، ارزشها، تفکر و رفتار نسل جوان و نوجوان عوض شود، در نتیجه نسل ما بر مبنای خواست آنها حرکت خواهد کرد.

سیاری با بیان اینکه مهم‌ترین داشته هر سازمان سرمایه انسانی است، افزود: در میدان رقابت، امروز سرمایه انسانی است که می‌تواند سازمان را رشد و تعالی بدهد.

وی گفت: نباید دچار روزمرگی شویم و خواب حرفه‌ای بر ما غلبه کند باید در امور مختلف به دنبال نوآوری و افزایش علم و روش نو باشیم.

صد و سی و یکمین همایش توانمندسازی استادان دروس عقیدتی سیاسی، معارف و قرآن آجا یکشنبه نهم اردیبهشت ماه آغاز شد و امروز به پایان رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند