Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زبان هنر را گویاترین زبان برای پیوند میان جوامع و ملت‌های مختلف دانست و گفت: به زودی سه هنرمند از حوزه تجسمی از خوشنویسان، نقاشان و اساتید دانشگاه به عنوان رایزن فرهنگی به کشورهای هدف اعزام می‌شوند.

به گزارش ایران اکونومیست، محمدمهدی اسماعیلی عصر سه شنبه - ٢١ تیر- در حاشیه بازدید از نمایشگاه آثار خوشنویسی استاد جلیل رسولی در خانه فرهنگ هنر گویا، اظهار داشت: یکی از شاخص های انتخاب رایزن‌های فرهنگی داشتن کارنامه قابل دفاع در حوزه فرهنگی و هنری است، دو هفته آینده اجلاسیه رایزن‌های فرهنگی است که اهداف توسعه صادرات فرهنگی درآنجا تبیین می‌شود و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از هنرمندان اصیل در حوزه هنری به عنوان رایزن فرهنگی استفاده خواهیم کرد، گفت: سه نفر از هنرمندان حوزه تجسمی را به عنوان رایزنی فرهنگی انتخاب کردیم که به زودی به کشورهای مورد نظر اعزام می‌شوند با این هدف که هنرهای ایرانی و اسلامی را معرفی کنند.

وی افزود: رییس جمهوری در جلسه با هنرمندان تجسمی در موزه هنرهای معاصر داشتند، بر دیپلماسی هنر تاکید کرد که در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در همین چارچوب رایزن‌های فرهنگی از خوشنویسان، نقاشان و اساتید دانشگاه حوزه تجسمی که تحصیلات مرتبط دارند و خودشان هم هنرمند هستند انتخاب شده‌اند. تلاش می‌کنیم این فرهنگ را به صورت جدی در حوزه تعاملات بین‌المللی دستور کار قرار بدهیم.

صلح و آرامش پیام هنر است  

اسماعیلی خاطرنشان کرد: زبان هنر برای پیوند میان جوامع و ملت کشورهای مختلف است و پیام آن صلح و آرامش و همزیستی مسالمت‌آمیز است، کشور ما در طول هزاره‌های مختلف پرچمدار صلح و آرامش بوده است و در پیشانی این حرکت اهالی هنر و آثار فاخر هنرمندان ما قرار دارد.

وزیر فرهنگ گفت: هنر خوشنویسی از هنرهای اصیل ایران است و مهد اعتلای این هنر کشور ما است چراغ این هنر با وجود هنرمندان برزگی مانند استاد جلیل رسولی همچنان روشن است و آثار فاخر ارزشمندی، این استاد عزیز در طول سال‌های مختلف تحریر کرده‌اند. این آثار مانند سایر آثار اساتید در جهان اسلام مورد علاقه و توجه است.

وی تاکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم یکی از سیاست‌های اصلی را حمایت عملی از حوزه هنرهای تجسمی اعلام کردیم که به نوعی با تقویت اقتصاد هنر در این بخش به شکوفایی برسیم. در یک ماه اخیر در تهران میزبان وزیران فرهنگ از کشورهای قطر، عراق، لبنان، جمهوری آذربایجان ترکمنستان و ترکمنستان بودم. هر کدام از این وزیران در مذاکرات و امضای تفاهم‌نامه خواستار گشترش تعاملات مشترک و تبادل آثار و برگزاری نمایشگاه‌های هنری متقابل بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مهمترین بخش این تفاهم‌نامه‌های مشترک برگزاری نمایشگاه آثار هنری است که ابلاغیه‌های آن به همه بخش‌های وزارتخانه از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارسال شده که یکی از انتظارات جدی و شاخص های اصلی ارزیابی رایزنان فرهنگی اقدامات و توفیقات آنها در حوزه هنری است.

افتتاح موزه معاصر همدان و مشهد سال آینده

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ‌در حال حاضر در چند شهر بزرگ و مرکز استان در حال ساختن موزه معاصر همانند موزه هنرهای معاصر تهران، هستیم، در همدان و مشهد تا سال آینده این موزه‌ها افتتاح می‌شوند این رویکرد باید برای سایر شهرها هم توسعه یابد.

درخت دوستی بنشان

نمایشگاه «درخت دوستی بنشان» شامل ۳۰ اثر خوشنویسی جلیل رسولی ۱۷ تیر در خانه فرهنگ و هنر گویا افتتاح شده است و تا ۶ مرداد ادامه دارد. علاقه مندان می توانند هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۰ از این آثار بازدید کنند. 

این آثار با خط نستعلیق و شکسته به رشته تحریر درآمده و با قلم‌های ۴ تا ۱۰ سانت روی کاغذهای دست‌ساز خوشنویسی شده‌اند. «بسم‌الله الرحمن الرحیم»، «لااله‌الاالله»، «محمدرسوال‌الله»، «علی ولی‌الله» و اشعار حافظ از برجسته ترین آثار نمایشگاه استاد جلیل رسولی است. 

استاد رسولی مولانای خوشنویسی زمان حاضر است 

عنایت‌الله نظری نوری از هنرمندان خوشنویس که در این نمایشگاه حضور داشت، گفت: بیش از ۵۰ سال است که استاد رسولی را می‌شناسم؛ او را مولانای خوشنویسی زمان حاضر می‌دانم، آثار او مانند مولانا، حافظ و سعدی جهانگیر است. 

کاوه تیموری خوشنویس و خط پژوه نیز هنگام بازدید از این نمایشگاه گفت: جلیل رسولی در این آثار کمان کشی های کم نظیری با پیچیدگی خط دشوار نستعلیق به کار بسته است. اینکه ذهن او در تفکیک مفاهیم متناقض خط و نقاشیخط به شکل هوشمندانه ای به این زیبایی عمل می کند حکایت از خط پرورش یافته ای است که از چشمه سار خوشنویس پاک نهادی چون استاد حسن میرخانی سیراب شده و در ادامه از سنت قدما لبریز شده است. 

وی افزود: جلیل رسولی سرمایه ای ارزنده برای خوشنویسی و نقاشیخط معاصر است، او به برکت راز و نیازها و نیایش های عاشقانه و نگاه عارفانه، عمری پربرکت و پربار یافته است. عمری سرشار از پرکاری که هر روز آن با شعار فقط خط آغاز شده و با خلق اثری در نیمه شب پایان یافته است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، جلیل رسولی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلیل رسولی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلیل رسولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنابر آنچه جماران روایت کرده است، مرحوم عماد افروغ، اندیشمند حوزه جامعه شناسی در یادداشتی با عنوان "شهید مطهری و آینده جمهوری اسلامی" که در مجله شماره 76 حضور به رشته تحریر در آورده بود بر اینکه اگر به حرف های استاد شهید مرتضی مطهری توجه می کردیم حال و روز بهتری داشتیم تاکید کرده و چنین نگاشته است:

‌ ‌حقیقت این است که اگر به حرف های استاد مطهری توجه می کردیم، امروز حال و روز بهتری داشتیم. استاد شهید مرتضی مطهری با ضرورت های زمانی و مکانی کاملا آشنا بود، دغدغه یک روشنفکر حقیقی و واقعی را داشت و همواره می کوشید مدافع مردم باشد. شهید مطهری به عنوان یک عالم اسلامی تلاش کرد ایدئولوژی اسلامی را احیا کند و در مواجهه با چالش های پیش ‌رو سربلند بیرون آید و به مسائل، معضلات و پرسش هایی پرداخت که هنوز جزو پرسش های اساسی ما محسوب می شوند. می توان گفت که شهید مطهری درد آشناست، وی با مسائل و دغدغه های روز کاملا آشنا بود و درک بسیار بالایی از سؤالات و چالش های روز داشت.‌

‌ دومین نکته را که درباره ویژگی های شاخص اندیشه های استاد مطهری می توان مطرح کرد باور بالایی است که وی نسبت به جامعیت اسلام داشت و این که مطهری اسلام را دین کامل می داند به همین دلیل در بیشتر آثار وی استناد به آیات و روایات زیاد به چشم می خورد چرا که سعی می کند حسب باورهایی که دارد پاسخ دینی کاملا ناب به پرسش ها ارائه دهد. از سوی دیگر مطهری تفکر فلسفی و عرفانی بالایی داشت. مسئله سوم درباره ویژگی های اندیشه های مرتضی مطهری نگاه عقلی و فلسفی وی است، شهید مطهری عقلی بارور و شکوفا داشت. سال ها زحمت کشیده با آرای فیلسوفان و عرفای بزرگ آشنا بوده و تفکر فلسفی و عرفانی بالایی داشت و با این پیشینه سراغ آثار و مکاتب مختلف می رفت و با دلیل و برهان به مناقشات پاسخ می داد و در این بین، جانب انصاف را هم رعایت می کرد که هم در داوری ها و هم در ارزیابی های خود منصف بود. ‌

‌مطهری هم در انتقال مفاهیم مدعیان مکاتب جانب انصاف را رعایت کرده و هم در داوری ها و ارزیابی ها، به طوری که گاهی وقتی آثار وی را مطالعه می کنید متوجه نمی شوید که این قول متعلق به خود است یا مکتبی که قرار است نقد شود. وی به علوم اسلامی تسلط داشت که غنا و محتوای آثار وی را بیشتر می کرد. شهید مطهری خودباور بود و به هیچ وجه شیفته مکاتب و آثاری که بررسی می کرد نبود. احساس می کرد با توجه به اندوخته ها و منابعی که دارد می توان به این شبهات پاسخ گفت و در پاسخ گفتن نیز به هیچ عنوان تعارف نمی کرد. گاهی فرد پاسخ را دارد اما تحت تأثیر مقتضیات و شرایط روز قرار می گیرد اما این امر در مورد مطهری صدق نمی کرد.‌

‌کسی که با قلم استاد شهید آشنا باشد طهارت را حس می کند علاوه بر آن آثار شهید مرتضی مطهری بهجت آفرین و امیدبخش است و علت آن دینی بودن این آثار است چرا که دین ‌سرشار از امید است. مطالعه این آثار امید و بهجت را به خواننده منتقل می کند. از آنجا که مطهری نگاه عقلی و همچنین فلسفی داشت، تأویل گرا نبود اما به تأویل هم درس می داد بلکه تلاش می کرد اتفاقاتی که بر اسلام گذشته اما اساسا ربطی به اسلام نداشته را بررسی کند. وی هر عقیده ای را بر نمی تابد. حسب همان نگاه تأویل گرایانه با متون و رسوم منحرف ولو به نام دین سخت در ستیز بود که این امر در کتاب حماسه حسینی مشاهده می شود.‌

‌دغدغه های شهید مطهری، دغدغه های امروز است. من اعتقاد دارم استاد شهید مرتضی مطهری بیشتر متفکر بعد از انقلاب اسلامی است، گرچه این امر نفی تلاش و نقش وی در ایجاد جمهوری اسلامی نیست اما آثار وی برای بعد از جمهوری اسلامی هم کاربرد دارد، به ویژه دغدغه هایی که در کتاب آینده جمهوری اسلامی مطرح کرده است. دغدغه هایی مثل آزادی تفکر، عدالت اجتماعی، استقلال فکری و معنویت و حتی هشدارهایی که به روحانیت داده، که تا حد امکان وارد مشاغل دولتی و تصدی گری نشده و از نقش نظارتی خود غافل نشوند. اگر به حرف های او توجه می کردیم حال و روز بهتری داشتیم. وی در کتاب " آینده جمهوری اسلامی" تصریح کرد که اعتقاد دارد آینده جمهوری اسلامی، آینده روحانیت است. چرا که برای روحانیت جایگاه بلندی قائل است.‌‎ ‎

‌‎‎مجله حضور، ج 76، ص 315-

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902033

دیگر خبرها

  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • افتتاح زمین چمن مصنوعی شهر جورقان
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم